K A I R O S L O G I C
,,

Mindre stress = högre output

By Alexander Rydberg
Stress

 

Stressen idag är påtaglig oavsett bransch eller yrkestitel. Runt den här tiden på året, julen vid tiden för artikelns skapande, så blir det ännu mer påfrestande inom vissa branscher. Lägg därtill en pågående pandemi med ökat distansering till nära och kära och ökade krav på de som levererar sina produkter till dörren.

Alla som jobbar inom supply chain, vare sig det är e-handlare, producenter eller grossister har en enorm press på att leverera och att leverera i tid. Kedjan är lång; från mjukvarulösningar som ska ta emot ordern, vi lager till transport och slutdistribution innan mottagaren nås. 

 

Vår ambition när vi skapade Kairos Logics mjukvara för dynamiska optimeringar av plockrundor var att minska påfrestningen inom en del av kedjan, nämligen den inom lagrets fyra väggar (även om det faktiskt också fungerar applicerat på utomhuslager). Genom att förse varje lagerhand med optimerade plockrundor kapar vi avsevärda meter från den normala, ”optimerade S-rundan”.  

I praktiken innebär det mindre påfrestningar på den enskilde individen, kortare sträckor att färdas (med, potentiell, minskad miljöpåverkan från truckarna tex) och dessutom en mer produktiv lagerorganisation. Win-win-win!  

Om du vill veta lite mer om hur det funkar så pratar vi gärna optimering med dig. 

Om du känner dig nyfiken på hur den dynamiska plockrundan skiljer sig så har vi gjort ett par filmer baserat på riktiga flöden. Kika gärna här bredvid på vår gröna prick in action. 

Och du, ta hand om dig! 

/Alexander Rydberg

Related Post